dimarts, 15 de setembre del 2009

12ª Etapa: Puigcerdà - Refugi Engorgs

Per fi s'ha completat l'objectiu. A continuació la narració d'aquests 2 intensos dies.
Vem sortir a les 7 del matí, i encara vem tenir temps de veure els primers participants de la Makissada de Sils. Comencem a caminar al voltant de les 10 h. Els preparatius s'allarguen més del compte, i és que avui portem més pes. Tenim previst caminar 2 dies seguits i dormir en un refugi lliure. Hem de carregar tot el necessari per passar aquests 2 dies.

Habitual foto del grup a la sortida, tot són rialles
Com en cada poble, ens costa trobar les marques. Finalment les trobem a la sortida del Puigcerdà, en direcció a Guils. Els primers trams passen per asfalt fins arribar al poble de Saneja. Aquí ens despistem i agafem una pista de terra que ens porta a Guils, atravessant durant uns minuts la linea fronterera. Arribats a Guils ens tornem a situar i seguim les marques, sota un sol cada vegada més fort. A la sortida del poble ens trobem una dura pendent que no deixarem fins poc abans del Refugi de Malniu. En total pujarem prop de 1000 mts de desnivell.
Conforme anem pujant descobrim que, degut al pes que portem, avui haurem d'anar a un ritme més baix. Ben aviat anem agafant alçada i ens acompanyen les vistes de la Cerdanya i la serra del Cadí.

A mitja pujada el camí, sempre en pujada, entra en un bosc. Passem per grans zones de pastura, que inviten a una aturada encara que breu. Ja prop del punt més alt de la pujada passem per un gran prat on veiem el refugi lliure de la Feixa. A partir d'aquí entrarem en un bosc més accidentat i desprès d'una petita baixada arribem al xibarri de la zona del Refugi de Malniu. Són les 3 i parem a dinar un bon plat de sopa calenta i unes botifarres.
Sortim cap al refugi d'Engorgs, passant pel fotogènic llac de darrera del Refugi.
Ens costa, desprès de l'aturada, però el temps està canviant i potser plou. No ens podem entretenir gaire. Novament estem pujant. Dels 2100 haurem de pujar als 2400 mts. El camí va penjat per sobre de la vall del riu Duran. A mig camí rebem un cop que ens deixa una mica tocats. Gent que baixa ens diu que el refugi està plé de gent i la temperatura a la nit baixarà dels 0 graus. Sort que no fem ni cas ja que ni una cosa ni l'altre.
Hi ha gent, però afortunadament molts porten tenda i no arribem a omplir les 18 places del refugi.


Algun component de la expedició, que pernoctarà per primer cop en un refugi lliure, califica el mateix com "d'antro". El vent és fort i fa fred. Passen pocs minuts de les 6 de la tarda i matem el temps pels volts del refugi i jugant a la butifarra. Un cop fet el sopar i parlar amb la gent, ens comuniquen que la previsió del dia següent és de pluja. Malament ja que demà tenim una etapa molt dura, i no ha de ser gaire divertit fer-la plovent. Intentem dormir amb la tàctica d'aixecar-nos d'hora (a les 6) i veure que passa.
Hi han esdeveniments durant la nit que quedaran en la nostra memòria durant molt temps, però que prefereixo no explicar aqui.
Deixem la incertesa de saver que ens va deparar el dia següent.
De moment hem fet 21,45 kms en unes 8 hores.
Continuarà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada